Conferències i xerrades


- Conferència "Les restes arqueològiques i les torres de Puig Ardina". Ateneu de Riudarenes, 4 de febrer de 1994.
- Conferència "Les darreres excavacions arqueològiques a Sant Sebastià i Llafranc". Museu del Suro de Palafrugell, 21 de maig de 1994.
- Conferència "La vil·la romana de l’Hort d’en Bach, a Maçanet, i la romanització de la Selva interior", conjuntament amb Josep Mª Nolla, A. Ramírez i J. Tello. Maçanet de la Selva, 21 de gener de 1995.
- Conferència "La vil·la romana de l’Hort d’en Bach: darreres troballes", conjuntament amb A. Ramírez. Maçanet de la Selva, 7 de gener de 1996.
- Conferència "L’arribada dels romans a Empúries", conjuntament amb J. Merino. Dins Jornades Triumvirat Mediterrani (L’Escala, Alt Empordà). 21 de juny de 1996.
- Conferència "L’Hort d’en Bach: darreres novetats entorn de la vil.la romana de Maçanet de la Selva", conjuntament amb A. Ramírez. Maçanet de la Selva, 5 de gener de 1997.
- Conferència "De l’Hort d’en Bach al Palau de Foixà. 22 segles d’història", conjuntament amb A. Ramírez. Maçanet de la Selva, 4 de gener de 1998.
- Xerrades de presentació i divulgació sobre l’Inventari del Patrimoni històric, arqueològic i artístic de la comarca de la Selva, amb especial èmfasi del patrimoni local de la població on es presentava. Realitzades a: Arbúcies, Blanes, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Massanes, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils, Tossa de Mar, Vidreres, Vilobí d’Onyar. Consell Comarcal de la Selva. Anys 1997-1999.
- Xerrades de presentació i divulgació sobre l’Inventari del Patrimoni històric, arqueològic i artístic de la comarca del Gironès, juntament amb l’exposició “El patrimoni arquitectònic dels pobles del Gironès”. Consell Comarcal del Gironès. Anys 2000-2001.
- Xerrada "El castell de Mabarrera". Ajuntament de Celrà. Novembre 2002.
- Xerrades de presentació i divulgació sobre l’exposició “Les pedres de la fe. El patrimoni religiós del Gironès”. Diversos municipis del Gironès. 2002-2003
- Comunicació: “Can Pelet Ferrer (Llagostera, Gironès): un assentament agrícola alt-medieval”. II Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna de Catalunya. Abril de 2002.
- Conferència: "Excavacions al castell de Quermançó (Vilajuïga, l'Alt Empordà)", Tribuna d’Arqueologia 2003-2004, Barcelona, 4 febrer 2004.
- Conferència "Intervencions arqueològiques a Peralada i excavacions a la Casa de les Bombes", conjuntament amb C. Montalbán. Peralada, 16 d’abril de 2004.
- Conferència: "Com podem recuperar el castell de Sant Iscle?", Seminari per la recuperació del castell de Sant Iscle, Vidreres, desembre 2004.
- Jornada "El camí ral de Girona al Tordera. Viatgers i comunicacions a la Selva". (organitzada pel Centre d'Estudis Selvatans i Janus SL, el 18 de juny de 2005, a Caldes de Malavella)
- Conferència "El camí ral de Girona al Tordera" a Riudellots de la Selva, Hostalric, Sils i Vidreres (primavera-estiu 2006).
- Conferència "El castell de Sant Iscle". Centre d'Estudis Selvatans -Grup Vitraris. Febrer 2007.
- Conferència "El castell de Torcafelló i l'arqueologia a Lloret de Mar i els seus entorns". Club Marina-Casinet. Lloret de Mar. Febrer 2008.
- Conferència "Excavacions del castell de Torcafelló". Taller d'Història de Maçanet de la Selva -Ajuntament de Maçanet de la Selva. Abril 2008.
- Comunicació: “Excavacions arqueològiques al castell de Sant Iscle (Vidreres, la Selva). Campanyes 2006-2007” IX Jornades d’Arqueologia de les comarques de Girona, 7 de juny de 2008.
- Conferència "Blanda, ciutat i territori. Una visió històrica". Blanes, setembre 2008.
- Comunicació "Crisi i transformació dels castells a la baixa edat mitjana. L'exemple del vescomtat de Cabrera i les senyories veïnes", Primer Seminari d'Estudis Medievals d'Hostalric. Novembre 2008.
- Conferència "L'explotació del camp a l'època ibèrica al nord-est de Catalunya: els camps de sitges trobats durant la construcció del TGV a les comarques de Girona", Tribuna d'Arqueologia 2008-2009, Barcelona, gener 2009.
- Conferència "Les troballes arqueològiques en el traçat del TGV al seu pas per Aiguaviva", Ajuntament d'Aiguaviva, març 2009.
- Conferència "El patrimoni de Celrà", Ajuntament de Celrà, Celrà, setembre 2009.
- Conferència "De la prehistòria a l'època romana. Els primers 100.000 anys d'activitat humana a Llagostera". Cicle "Història de Llagostera. Vida, societat i economia de la prehistòria al segle XIX". Llagostera, octubre 2009.
- Conferència "El castell i les muralles de Llagostera". Cicle "Història de Llagostera. Vida, societat i economia de la prehistòria al segle XIX". Llagostera, desembre 2009.
- Conferència: “Les revoltes remences a la vall de Llémena. Pere Joan Sala i la darrera fase del conflicte”. I Festa Remença a la Vall de Llémena. Sant Aniol de Finestres, Maig 2010.
- Comunicació: “El jaciment tardoromà del Camp del Bosc (Bascarà, Alt Empordà)”. X Jornades d’Arqueologia de les comarques de Girona, 28 de maig de 2010.
- Conferència: "Serrallonga i la vall de Querós". Centre Excursionista Farners, Osor. 29 de maig 2010.
- Comunicació: “La muralla baixmedieval i moderna de Blanes: estat de la qüestió”. IV Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna de Catalunya. Tarragona, 10 de juny de 2010.
- Conferència: “Dades arqueològiques recents sobre la Girona baixmedieval”. Segon Seminari d'Estudis Medievals d'Hostalric. Novembre 2010.
- Xerrada de formació a guies turístics: “Els jaciments ibèrics de Lloret de Mar”. Gener 2011.
-  Conferència: “El patrimoni vinculat als usos de l'aigua.” IV Trobada d’Entitats de Cultura i Patrimoni de la Selva. CES. Anglès. Maig 2011.
- Conferència: “Senyors i pagesos de remença a la Vall de Llémena. Canet d’Adri com a exemple”. II Festa Remença a la Vall de Llémena. Canet d’Adri, juny de 2011.
- Conferència “La necròpolis visigòtica del Pla de l’Horta”. Universitat de Girona. Febrer 2012.
- Comunicació: “El castell de Sant Iscle (Vidreres, la Selva). Excavacions dels anys 2010 i 2011”. XI Jornades d’Arqueologia de les comarques de Girona, 15 de juny de 2012.
- Conferència: “La casa del Temple d’Aiguaviva”. VI Festa dels Templers. Aiguaviva, 17 de juny 2012.
- Conferència: “El vescomtat de Cabrera. Els valors de la marca cultural i històrica que identifica un territori”. V Trobada d'Entitats de Cultura i Patrimoni de la Selva. Castell de Montsoriu. CES. Juliol 2012.
- Conferència i presentació: “Homes i dones de la Selva. Diccionari biogràfic”. Sant Hilari Sacalm. 10 de setembre 2012.
- Conferència i presentació: “Homes i dones de la Selva. Diccionari biogràfic”. Sils. 21 de setembre 2012.
- Conferència i presentació: “Homes i dones de la Selva. Diccionari biogràfic”. Brunyola. 6 d’octubre de 2012.
- Conferència i presentació: “Homes i dones de la Selva. Diccionari biogràfic”. Santa Coloma de Farners. 8 de novembre de 2012.
- Conferència i presentació: “Homes i dones de la Selva. Diccionari biogràfic”. Amer. 9 de novembre de 2012.
- Conferència i presentació: “Homes i dones de la Selva. Diccionari biogràfic”. Hostalric. 30 de novembre de 2012.
- Conferència i presentació: “Homes i dones de la Selva. Diccionari biogràfic”. Lloret de Mar. 5 de desembre de 2012.
- Conferència i presentació: “Homes i dones de la Selva. Diccionari biogràfic”. La Cellera de Ter. 25 de gener de 2013.
- Conferència: “Història i evolució del castell de Sant Iscle (Vidreres, la Selva) després de vuit anys d’excavacions arqueològiques”. Universitat de Girona. Febrer 2013.
- Conferència i presentació: “Homes i dones de la Selva. Diccionari biogràfic”. Tossa de Mar. 20 d’abril de 2013.
- Conferència: “Les negociacions per a la resolució del conflicte remença i Sant Gregori”. IV Festa Remença a la Vall de Llémena. Sant Gregori. Maig 2013.
- Conferència i presentació: “Homes i dones de la Selva. Diccionari biogràfic”. Sant Julià del Llor- Bonmatí. 15 de juny de 2013.
- Conferència i presentació: “Homes i dones de la Selva. Diccionari biogràfic”. Osor. 12 de juliol de 2013.
- Participació en el debat de Ara TV: "Les comarques ARA: La Selva" juntament amb Antoni Solà, alcalde de Santa Coloma de Farners; Jordi Orobitg, president de l'Associació de Turisme de la Selva i vicepresident del Consell Comarcal; Marta Julià, presidenta de la Federació de Comerç de la Selva, i Joan Llinàs, president del Centre d'Estudis Selvatans.Barcelona 23 de juliol de 2013.
- Conferència “Els masos de Panedes i de Romanyà de la Selva a l’Edat Mitjana. Petites famílies pageses sotmeses als poders feudals”. Conjuntament amb Elvis Mallorquí. Dins el cicle II Conferències de l’Arxiu de Llagostera. Homes, Terres i Paisatge, l’estructura de l’espai agrari a Llagostera del segle XIV al XXI. Octubre 2013.
- Presentació de l’experiència de co-innovació en turisme a la Selva del grup Vescomtat de Cabrera, dins la Jornada HibriturSelva: Innovació oberta i turisme (10/12/2013).
- Comunicació: “El castell de Sant Iscle (Vidreres, la Selva). Síntesi de 9 anys d’excavacions arqueològiques”. V Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna de Catalunya. Barcelona, 25 de maig de 2014.
- Conferència: “El General Moragues: un selvatà al capdavant de la Guerra de Successió”. Caldes de Malavella, 6 de juny de 2014.
- Participació en la taula rodona "De 1640 a 1714", juntament amb Toni Soler (Historiador i periodista del Diari Ara), Quim Torra (Director del Born Centre Cultural), Miquel Borrell (Historiador) i Lluís Masó, (president de la Sega 1640) a Santa Coloma de Farners (La Selva), en el transcurs de la qual s'han exposat els resultats de la intervenció arqueològica de Can Déu-Siau.
- Conferència: "De l'edat mitjana a l'actualitat. Un passeig pels masos de Sils i Vallcanera". Sils, 4 de desembre de 2014. 

-Conferència “Els fets de Riudarenes i la Guerra dels Segadors”. Riudarenes, 30 d’abril de 2015.

- Participació en la Taula rodona “El Vescomtat de Cabrera i el Palau de Blanes”. Blanes, 5 d’abril de 2016.
- Conferència “Les mines de can Palomeres. Estudi documental i arqueològic”, II Jornades Tècniques de recerca, difusió i participació sobre les Mines de Can Palomeres de Malgrat de Mar. 14 de maig de 2016.
- Conferència “Usos actuals del patrimoni gironí vinculat a l’aigua”, dins de cicle “Girona: Aigua i ciutat”. Girona, 26 de maig de 2016.
- Conferència "La necròpolis de Pla de l'Horta (Sarrià de Ter): una comunitat goda del segle VI a l'entorn de Gerunda", dins del IV Cicle de conferències sobre l’actualitat arqueològica comarques gironines. Banyoles, 27 de maig de 2016.
- Comunicació “Castell de Sant Iscle de Vidreres. Campanyes 2014 i 2015”, XIII Jornades d’Arqueologia de les Comarques de Girona”. Banyoles, 10 de juny de 2016.